Befogadás Hangja Fesztivál

Eddig összegyűlt:

1 937 860 Ft

Indítva: 2023-04-03

Célösszeg:
2 500 000 Ft

Összegyűlt
1 937 860 Ft

77%

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Pest vármegye
  • Lejárat: 2023-12-31
  • Típus: Fogyatékkal élők ellátása

Leírás

A pátyi Csilla Háza Integrált Intézmény szervezésében két napos zenei fesztivált szeretnénk szervezni olyan hazai és határon túli zenekarok meghívásával, amelyekben a pátyi PMZ-hez hasonlóan szintén fogyatékos emberek muzsikálnak.

A PMZ, azaz a Pátyi Máltai Zenekar a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi lakóotthonok lakóiból alakult együttes. 2020-ban, a koronavírus miatt bevezetett korlátozások idején állt össze a lelkes fiatalokból a zenekar. Az első hangszereiket a „Kerekíts fel!” program segítségével vásároltuk. A zene, a próbák, az összetartozás érzése enyhítette a bezártság okozta stresszt. Apró lépésekkel erősödött, fejlődött az zenekar és 2021-es évtől a nagyközönség előtt is hangulatos koncerteket tartanak, és ezeken mutatják meg zenei tudásukat. A megalakulás óta különböző magyar szerzők dalainak feldolgozásait játsszák.

Az együttes vezetője intézményünk egyik munkatársa, aki újra hangszereli, átdolgozza a dalokat, így kialakult a PMZ jellegzetes hangzásvilága. 

Magyarországon több sikeres, fogyatékossággal élő emberekből álló együttes működik - Nem Adom Fel együttes, Szivárvány stb., és van kapcsolódásunk határon túli intézményekhez is, ahol szintén sokan foglalkoznak zenéléssel.

A tervezett „Befogadás hangja - közösen zenélünk!” rendezvényre 8-10 magyarországi és határon túli fogyatékossággal élő tagokból álló együttest tervezünk meghívni. A kétnapos eseményen lehetőség lesz megtapasztalni a közösség, a befogadás, az elfogadás és a siker erejét. Az ilyen események segítik fejlődésüket, szociális kibontakozásukat, miközben megtapsolják őket, és megtapasztalják, hogy ők is tudnak adni a közönségnek. 

A rendezvénnyel a közösségépítést is szeretnénk szolgálni, hogy a gondozottjainknak minél több lehetősége legyen minél több embert megismerni és kapcsolatokat kialakítani.

Az adományokat a felmerülő költségek finanszírozására fogjuk költeni: terem bérlése, szállás, étkezés, hangtechnika, ajándékok.

 

Kapcsolódó anyagok:

Karaténzáró kerti ünnepséget tartottak a pátyi Befogadás Házában, amelynek fő eseménye a PMZ, azaz a Pátyi Máltai Zenekar koncertje volt.

Követeink

#

Gyárfás Erzsébet

Célösszeg:: 200 000 Ft Összegyűlt : 25 000 Ft Határidő: 2023.12.31.

Milyen fantasztikus dolog megmutatni, gyermekkoruktól intézményben élő fiatalok számára, hogy ők is fontosak, hogy a tehetségüket meg tudják mutatni másoknak, hogy sikeresek tudnak lenni, hogy örömet tudnak vinni mások életébe. Nyissuk ki közösen ezt a láthatatlan ajtót előttük.

Tovább a követ oldalára

Post a comment

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.