Idősgondozás

Eddig összegyűlt:

1 075 500 Ft

Indítva: 2023-01-01

Összefoglalás

 • Típus: Állandó
 • Régió / Terület: Magyarország
 • Típus: Idősgondozás

Leírás

A máltai szervezet úgy gondoskodik az idős emberekről, hogy minden körülmények között megőrizhessék méltóságukat és átadhassák élettapasztalatukat a fiatalabbaknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta odaadó figyelemmel gondoskodik az idős emberekről az ország egész területén. A Szeretetszolgálat álláspontja szerint a társadalom nem épülhet tovább az elődök tudása nélkül. A máltai szervezet éppen ezért úgy gondoskodik az idős emberekről, hogy minden körülmények között megőrizhessék méltóságukat és átadhassák élettapasztalatukat a fiatalabbaknak.

Az idős emberekre sokan úgy tekintenek, mintha más dolguk már nem lenne, minthogy kitöltsék a hátralévő idejüket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a tőlük kapott bölcsességre. Az idősek Istentől rendelt feladata a tudás átadása. Ha közösségen kívül élik le utolsó éveiket, nem tudják átadni élettapasztalataikat a következő generációnak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra törekszik, hogy az idős emberek minél tovább maradhassanak a saját környezetükben. Ott, ahová az emlékeik kötik őket, ahol emberek veszik körül őket, ahol még feladatok várnak rájuk és hasznosnak érzik magukat. A házi gondozás rendszerében a máltai szakemberek a mindennapi teendők ellátásában támogatják az idős embereket. A hozzátartozóknak pedig a Szeretetszolgálat saját fejlesztésű webnover.hu weboldala nyújt segítséget az otthoni ápolásban. A weboldal oktatófilmjei és szakmai tanácsai a gondoskodásra szoruló idős emberek, fekvőbetegek, sérültek ellátásához adnak gyakorlati útmutatást a laikusok számára. Magyarországon a Máltai Szeretetszolgálat honosította meg a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, mely vészhelyzetben rövid időn belül segítséget küld a helyszínre. A karitatív szervezet számos, az otthoni életet megkönnyítő programot dolgozott ki. A ház belső akadálymentesítését támogató Idősbarát lakásprogram mellett a tanyagondnoki szolgálatok a településektől távol élő, nehezen mozgó idős embereket keresik fel. A Szeretetszolgálat önkéntesei az ország számos pontján látogatják a magukra maradt idős embereket, a beteglátogató önkéntesek a kórházakban is felkeresik a legelesettebb idős embereket.

Amikor mégis el kell hagyni a megszokott otthoni környezetet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte időskorúakat gondozó bentlakásos otthonainak és átmeneti gondozóházainak munkatársai gondot fordítanak rá, hogy az idős emberek otthonosan érezzék magukat az intézményben. A legtöbb esetben a bent lakók magukkal vihetik saját bútoraikat, emléktárgyaikat, a foglalkozások és programok során közösséggé formálódnak. A legtöbb intézményben található kápolna, bibliaórákon és hittanórákon, közös elmélkedéseken vehetnek részt a hitüket gyakorló idős emberek.   

Az idősklubokban, napközi otthonokban tevékenyen telnek a hetek, a szabadidős rendezvények mellett fontos szerep jut a közös ünnepeknek is, így az idős emberek aktív, élő közösségek tagjai lehetnek.

 

Ők már segítettek

 • 10 000 Ft

 • 500 000 Ft

  Sok erőt kívánok a munkájukhoz!
 • 1 500 Ft

 • Temesvári Zsolt

  25 000 Ft

 • 10 000 Ft

 • KSB Hungary Kft

  150 000 Ft

 • 200 000 Ft

 • Biczó Kornél

  10 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Címkék

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.