MosolyManók 2023

Eddig összegyűlt:

120 347 Ft

Indítva: 2023-10-24

Összefoglalás

 • Típus: Eseti
 • Régió / Terület: Magyarország
 • Lejárat: -
 • Típus: Gyermekek támogatása

Leírás

Karácsonykor ismét akcióba lépnek a MosolyManók a Pont Velem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary szervezésében. A jótékonysági gyűjtésben nyolcadik alkalommal szerezhetnek örömöt játékokkal, édességekkel, személyes üzenetekkel általános iskolások kortársaiknak karácsony alkalmából. A cipősdobozba csomagolt ajándékokat a Szeretetszolgálat még az ünnep előtt eljuttatja a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Az akcióhoz az ország összes általános iskolája csatlakozhat november 6. és december 6. között, és készpénzzel is támogathatják a gyűjtést az adomanyozz.hu oldalon keresztül.

 

Legyél Te is MosolyManó és szerezz örömöt nehéz sorsú gyerekeknek karácsonykor!

 

Arra bíztatjuk a gyerekeket, hogy állítsanak össze ajándékcsomagokat rászoruló családban élő kortársaik számára és vigyék be az iskolájukba december 6-ig. Az akció célja, hogy az ajándékcsomagok segítségével idén karácsonykor is több ezer gyermek arcára varázsoljunk mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét.

A gyűjtés részleteit megtalálják a mosolymanok.hu oldalon, valamint a pontvelem.hu és a maltai.hu oldalakon. Az ajándékcsomagok iskolai gyűjtése roppant egyszerű. A gyerekek az általuk már nem használt, de jó állapotú, vagy kifejezetten erre az alkalomra vásárolt új játékaikat egy dobozba rakják (a doboz pontos méreteit megtalálják a https://www.pontvelem.hu/segits-velem/karacsony oldalon), becsomagolják, majd ráírják, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik az ajándékot. A MosolyManók akciónak az is célja, hogy felhívja az adományozó gyerekek és szülők figyelmét arra, hogy olyan ajándékcsomagot készítsenek, amelynek ők maguk is örülnének. Ügyeljenek arra, hogy csak hibátlan, hiánytalan és megtisztított játékokat, illetve fél évnél hosszabb lejárati idejű édességeket helyezzenek a dobozba. A gondoskodó odafigyeléssel összeállított csomagok valódi karácsonyi ajándékok lehetnek a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló kedves üzenettel.

Az akcióhoz azok a gyerekek is csatlakozhatnak, akiknek az iskolájában nincs egységes gyűjtés, ők a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain adhatják le csaomagjukat, hogy minden gyermek, aki segíteni szeretne, megtehesse.

 

A gyerekek mellett idén a felnőttek is lehetnek MosolyManók.

Az évek során baráti társaságok, cégek, egyesületek jelezték csatlakozási szándékukat az akcióhoz. A „Felnőtt MosolyManók” az adományra szánt összeget ezen az oldalon ajánlhatják fel vagy baki átutalással is eljuttathatják az 11784009-20200745 (OTP Bank) számlaszámra „MosolyManók” közleménnyel.

Az így befolyt összeget a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A korábbi évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők.

 

Ők már segítettek

 • Potyondi Gábor

  Ft

 • 5 000 Ft

 • Gulyás Kiss Csongor

  1 000 Ft

 • 2 500 Ft

  "Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen."
 • 10 000 Ft

 • 5 000 Ft

 • Seyed Soheil

  1 000 Ft

  Lord of the worlds
 • Seyed Soheil

  2 000 Ft

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.