Önkéntes tábor

Eddig összegyűlt:

503 100 Ft

Indítva: 2023-02-01

Célösszeg:
500 000 Ft

Összegyűlt
503 100 Ft

100%

Összefoglalás

 • Típus: Eseti
 • Régió / Terület: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
 • Lejárat: -
 • Típus: Gyermekek támogatása

A gyűjtés eredményei

2023 augusztus 7-9 között Sátoraljaújhelyen került megrendezésre az önkéntes tábor 23 részvevővel.

 

A tábor első napján a csapatépítésen volt a hangsúly. A 14-20 év közötti önkéntesek különböző helyekről érkeztek, nem ismerték egymást, ezért ismerkedős játékokkal és kihívásokat tartogató szituációs játékokkal töltötték a délelőttöt. Délután átbeszélték a tábor ideje alatt elvégzendő feladatokat (faldíszítés, falfestés, polckészítés, raklapbútorkészítés), majd kijelölték az egyes feladatok elvégzéséért felelős csapatokat. A feladatok megtervezése és előkészítése után esti városi séta, társasjátékozás és beszélgetés következett.

 

A tábor második napján elkezdődtek a munkálatok, melyek során további ötletek és eszközigények merültek fel. Ezeket gyorsan beszerezték. A csapatok jól haladtak, így már vacsora előtt elkészült a falfestés és a raklapbútor. A benti folyosó is lefestésre került, azonban a lazúr száradása miatt a polcok felszerelése már elnapolásra került. A napot ismét játékkal és beszélgetéssel zárták.

 

A zárónap délelőttjén kiértékelésre került a közös munka. Az önkéntesek visszajelzései nagyon pozitívak voltak, az idő rövidsége ellenére is nagyon jól összekovácsolódott a csapat. A nagytakarítást követően kisvasúttal mentek el a kalandparkba, ahol libegőzéssel, bobozással és egy közös étkezéssel zárták le a tábort. Ezt követően elindultak a vasútállomásra, ahonnan mindenki hazautazott.

 

A Zemplén TV-hez is eljutott a tábor híre, így a helyszínen készült is egy  riport a táborozókkal.

 

 

Az adományokból finanszírozhattuk a tábor alábbi kiadásait:

- emblémázott póló

- étkezés

- a felújítási munkálatokhoz szükséges anyagok és eszközök

- társasjátékok

- utazási költségek

- kikapcsolódás: bobozás, libegőzés.

 

Hálásan köszönjük minden adományozó támogatását, akiknek segítségével ezt a tábort megszervezhettük és a fiatalokat bevezethettük az önkéntesség világába. Bízunk benne, hogy pozitív élmény volt számukra és az önkéntesség szerves része marad életüknek.

 

Leírás

Miért vállal önkéntes munkát egy fiatal, túl a kötelező 50 órán? A fiatalok így válaszoltak: „Szeretek segíteni és itt önmagam vagyok.” „Teljesen másképp tudok tekinteni a saját életemre.” „Megismertem önmagam, és már tudom, mit akarok: segíteni másoknak.” Az évek óta önkénteskedő középiskolások vezetik be az önként vállalt szolgálat felelősségteljes és élményekkel teli világába az újoncokat Miskolcon az Önkéntes Táborban 2023 nyarán.

2018 óta Miskolcon is egyre több fiatal vállal önkéntes szolgálatot a Máltai Szeretetszolgálat programjaiban. Szerveznek játékos rendezvényeket, részt vesznek akciónapokon, ahol már szedtek szemetet, felújítottak épületeket, közterületeket, segítettek rászorulóknak adománygyűjtésbe és osztásban, lakásfelújításban. Számukra a közös nyári tábor sem egyszerű kikapcsolódás: azon a településen végeznek a fent felsoroltakhoz hasonló hasznos munkát. Az elmúlt 2 nyári táborunkat már közösen tartottuk a Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiójának fiatal önkéntesivel. Ezáltal több feladatot és nagyobb kihívásokat tudunk felvállalni, miközben az ország ezen részében élő fiatalok együttműködő közösséggé válnak.

A Miskolci önkéntes csapat 12 aktív fiatalból áll. Szeretnénk az idei nyári táborunkat a toborzásra és az önkéntesség pozitív oldalának bemutatására felhasználni a Miskolcon és környékén élő fiatalok körében. Jó kapcsolatot alakítottunk ki az elmúlt években a középiskolákkal, így szeretnénk a táborra legalább 30 fő fiatalt meghívni. Napközis tábort szervezünk, közös ebéddel, csapatépítő játékokkal, elméleti oktatással és önkéntes feladatvállalásokkal.

Az 5 napból 4 napon egy-egy máltai intézmény meglátogatását tervezzük, ahol körbevezetés, bemutatás után valamilyen programot vagy munkát végeznek majd a fiatalok. A tervezett érintett intézményeink: idősek otthona és ápolási otthon, játszótér, hajléktalan szálló, tanoda. Az első nap a felkészülésé: a programok közös megtervezése, csapatépítés, ismerkedés. A már meglévő önkénteseink tanítják az újonnan érkezőket, mesélnének tapasztalataikról. Minden nap hasznos programok lesznek, majd az utolsó napon az élmények megbeszélése után lehetőség lesz hosszú távon is csatlakozni az önkéntes csapathoz. A táborozók máltai szuveníreket kapnak ajándékba. Ezek a máltai jelképekkel ellátott használati tárgyak, a fiatalok számára hasznos eszközök (karkötő, póló, sapka, telefontok, matricák, tollak) látható jelei a hovatartozásuknak, hogy tagjai lettek egy közösségnek, mely értékrendjének kifejezője a pajzs és a nyolcágú kereszt.

Ők már segítettek

 • Sulyok Péter

  10 000 Ft

 • Papp Richárd

  100 Ft

 • Akos, Vagvolgyi

  100 Ft

 • Seyed Soheil

  2 000 Ft

 • Seyed Soheil

  2 000 Ft

 • Seyed Soheil

  15 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.