adomanyozz.hu - gyűjtéseink

Szolgáló szeretet - könyv

Eddig összegyűlt:

106 323 Ft

Indítva: 2023-01-01

Összefoglalás

  • Típus: Eseti
  • Régió / Terület: Magyarország
  • Lejárat: 2023-12-31
  • Típus: Idősgondozás Hajléktalan emberek ellátása Fogyatékkal élők ellátása

Leírás

Jelenlét, befogadás, kísérés – Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke három szóval foglalta össze a Szeretetszolgálat küldetését a Szolgáló szeretet című könyv bemutatóján. A karitatív szervezet történetét bemutató, az áttekintést képekkel, dokumentumokkal és személyes történetekkel kiegészítő kötetben a három szerző – Romhányi Tamás, Solymári Dániel és Tihanyi Gábor – az első akcióktól kezdve mutatja be, miként formálódott az ország egyik legnagyobb, napi 13 ezer rászoruló emberről gondoskodó szervezetévé a Máltai Szeretetszolgálat.

  A 223 oldalas, 176 fotóval illusztrált, 43 dokumentummal és korabeli újságcikkekkel kiegészített könyv a karitatív szervezet tevékenységét foglalja össze az 1980-as évek középétől, a Kozma Imre atya köré szerveződött hittanos tanítványok segítő tevékenységeitől kezdve egészen 2020-ig, a koronavírus járvány alatt végzett szolgálatáig. A képekkel gazdagon illusztrált album korszakokra tagolva mutatja be a Szeretetszolgálat egyre sokrétűbb és egyre szélesebb körben végzett munkáját, az alapos áttekintést pedig a résztvevők visszaemlékezései, a segítők által felidézett történetek teszik személyessé.
A könyv olvasása izgalmas időutazás is egyben, hiszen megmutatja, hogy alig fél évvel alapítása után máris történelmi szerepbe került a szervezet a keletnémet menekültek befogadásával, de komoly nemzetközi figyelem kísérte a romániai forradalom helyszíneire küldött európai segélyszállítmányok kézbesítését és a délszláv háborúban a lakosságot menekítő akcióit is. Az évek alatt a Szeretetszolgálat magyarországi tevékenysége is erősödött, önkéntesekből álló hálózata mellett országos intézményrendszere is fokozatosan kiépült, nemzetközi segítői akcióival pedig egyre távolabbi országokba jutott el, miközben innovatív megoldásaival aktívan formálja a hazai szociális ellátást.

A Szolgáló Szeretet című könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható, a Máltai Szeretetszolgálat országos központjától lehet igényelni adomány befizetése ellenében. A könyvről további részletek a https://szolgaloszeretet.maltai.hu/ oldalon olvashatóak.

Kérjük, töltse ki a kapcsolatfelvételhez és szállításhoz szükséges adatait.

 

Ők már segítettek

  • Zsiros Gréta

    5 000 Ft

Adományt gyűjtő szervezet

#

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_neve

gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_cime gyujtesek_adomanyt_gyujto_szervezet_osszes_gyujtese

Adományozok

adomanyozz.hu Kód beváltása Kód beváltása
# Támogatom: 2.500 Ft
# Támogatom: 5.000 Ft
# Támogatom: 10.000 Ft
# Támogatom: 50.000 Ft
# Támogatom: 100.000 Ft
# Támogatom: Egyéb összeg

Helyszín


google map code for website

Hírlevél feliratkozás

Értesülj elsőként a gyűjtésekről és olvasd el beszámolóinkat a megvalósult programokról.