× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Fogyatékos embertársaink

A máltai szervezet azt vallja, hogy a mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereknek nem sajnálatra van szükségük, hanem elfogadásra, ezért az intézményi ellátás mellett fontos missziója, hogy olyan rendezvényeket szervez, amelyek szokatlan módon segítik a fogyatékkal élő emberek beilleszkedését.

Mi így TÁMOGATJUK őket

300 mozgáskorlátozott nyári táboroztatása

Szabadidős programok és találkozók szervezése

Személyre szabott fejlesztőprogramok

Kerekesszék-javító műhely üzemeltetése

Gyógyászati segédeszköz kölcsönzők üzemeltetése

Program brossúrájának letöltése

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta gondoz mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embereket. Napközi otthonai és fejlesztő iskolái gondoskodnak a fogyatékkal élő fiatalok nappali ellátásáról, ezzel is megkönnyítve a családok életét. A fejlesztő gyakorlatok, tornák, zenés terápia és egyéni foglalkozások hozzájárulnak a fogyatékkal élő fiatalok egészségügyi állapotának megóvásához és sok esetben javításához. A Szeretetszolgálat lakóotthonaiban a saját ellátásukra nem képes fogyatékkal élő embereket gondozzák és ápolják, míg a támogató szolgálat a mindennapi élethez nyújt segítséget azoknak, akik saját otthonukban élnek. A szolgálat elviszi őket a postára, orvoshoz, iskolába, és segít a bevásárlásban is. Ismerve a mozgássérült emberek mindennapokban felmerülő nehézségeit. Jelképes üzenet volt az is, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hozta létre az ország első kerekesszék javító műhelyét.

A Szeretetszolgálat minden évben megszervezi a máltai mozgáskorlátozott tábort, melynek sajátossága, hogy a kerekesszékes, vagy halmozottan sérült emberek családtagjaik, állandó kísérőik nélkül érkeznek, segítőik a közösen eltöltött idő alatt a feladatra felkészített fiatal önkéntesek. Az akadálymentesített vízparton töltött hét minden résztvevőnek sokat jelent: a mozgásukban korlátozott emberek önbizalmat és megerősítést nyerhetnek, kísérőik pedig családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel. A táborban így két oldalról is bontják a sajnálat és a tudatlanság emelte láthatatlan falakat.

Húsz éve rendezi meg a máltai szervezet Győrben az Esély Sportnapot, mely kiemelkedik a fogyatékkal élő emberek számára szervezett sportesemények közül. Az ország számos pontjáról érkeznek versenyző csapatok, amelyeket száznál is több fiatal önkéntes segít a verseny során. Évente több mint ötszázan vesznek részt a rendezvényen, ahol profi sportolók a fogyatékkal élő emberekkel közösen versenyeznek, hogy felhívják a figyelmet fogyatékkal élő társaink elfogadására.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évente 1500 fogyatékkal élő emberről gondoskodik. Segítsen Ön is, hogy segíthessünk.További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Gyűjtés a szíriai földrengés károsultjainak
Máltai Szeretetszolgálat - Ukrán válsághelyzet
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl

Adományozás