× Főoldal 1% Adományozás Kapcsolat

Szolgálat szeretettel

Szolgálat szeretettel

Jelenlét, befogadás, kísérés – Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke három szóval foglalta össze a Szeretetszolgálat küldetését a Szolgáló szeretet című könyv bemutatóján. A karitatív szervezet történetét bemutató, az áttekintést képekkel, dokumentumokkal és személyes történetekkel kiegészítő kötetben a három szerző – Romhányi Tamás, Solymári Dániel és Tihanyi Gábor – az első akcióktól kezdve mutatja be, miként formálódott az ország egyik legnagyobb, napi 13 ezer rászoruló emberről gondoskodó szervezetévé a Máltai Szeretetszolgálat.

Program brossúrájának letöltése

A 223 oldalas, 176 fotóval illusztrált, 43 dokumentummal és korabeli újságcikkekkel kiegészített könyv a karitatív szervezet tevékenységét foglalja össze az 1980-as évek középétől, a Kozma Imre atya köré szerveződött hittanos tanítványok segítő tevékenységeitől kezdve egészen 2020-ig, a koronavírus járvány alatt végzett szolgálatáig. A képekkel gazdagon illusztrált album korszakokra tagolva mutatja be a Szeretetszolgálat egyre sokrétűbb és egyre szélesebb körben végzett munkáját, az alapos áttekintést pedig a résztvevők visszaemlékezései, a segítők által felidézett történetek teszik személyessé.
A könyv olvasása izgalmas időutazás is egyben, hiszen megmutatja, hogy alig fél évvel alapítása után máris történelmi szerepbe került a szervezet a keletnémet menekültek befogadásával, de komoly nemzetközi figyelem kísérte a romániai forradalom helyszíneire küldött európai segélyszállítmányok kézbesítését és a délszláv háborúban a lakosságot menekítő akcióit is. Az évek alatt a Szeretetszolgálat magyarországi tevékenysége is erősödött, önkéntesekből álló hálózata mellett országos intézményrendszere is fokozatosan kiépült, nemzetközi segítői akcióival pedig egyre távolabbi országokba jutott el, miközben innovatív megoldásaival aktívan formálja a hazai szociális ellátást.

A Szolgáló Szeretet című könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható, a Máltai Szeretetszolgálat országos központjától lehet igényelni adomány befizetése ellenében. A könyvről további részletek a https://szolgaloszeretet.maltai.hu/ oldalon olvashatóak.

Kérjük, töltse ki a kapcsolatfelvételhez és szállításhoz szükséges adatait.További programjaink

Máltai Szeretetszolgálat - Gyűjtés a szíriai földrengés károsultjainak
Máltai Szeretetszolgálat - Ukrán válsághelyzet
Máltai Szeretetszolgálat - Orvosolt gondok
Máltai Szeretetszolgálat - Egymás kezét fogva
Máltai Szeretetszolgálat - Az utca emberei
Máltai Szeretetszolgálat - Tisztelet az éveknek
Máltai Szeretetszolgálat - Játszani is engedd
Máltai Szeretetszolgálat - Határainkon túl

Adományozás